COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un Brexit fără acord, de trei ori mai scump decît pandemia pentru Regatul Unit

Un Brexit fără un acord comercial ar putea fi de trei ori mai scump pe termen lung decît pandemia de coronavirus pentru economia britanică, avertizează marţi un studiu realizat de centrul de cercetare "The UK in a Changing Europe", citat miercuri de France Presse.


Studiul previne că impactul COVID-19 probabil va tempera sau se va trece la al doilea plan, cel al unui "no deal" la sfîrşitul perioadei de tranziţie care se termină la sfîrşitul lunii ianuarie, transmite agerpres.ro.

Dar pe termen scurt, un Brexit fără acord comercial este "o veste proastă" pentru redresarea economică şi pe termen lung, va fi "mai important" decît criza sanitară.

Centrul de cercetare, care a lucrat cu London School of Economics, estimează că din cauza Brexitului, creşterea va fi mai slabă pe o perioadă lungă de timp decât ar fi fost fără ieşirea din UE.

El evaluează la 5,7% impactul asupra produsului intern brut (PIB) pe parcursul a cincisprezece ani în raport cu nivelul actual.

Aceste proiecţii sînt făcute chiar dacă este încă dificil de prevăzut care vor fi repercusiunile crizei sanitare şi efectele sale pe termen lung, în momentul în care un al doilea val apare în Europa riscând să penalizeze mai mult economia.

Prim-ministrul Boris Johnson a stabilit pînă la 15 octombrie termenul pentru un acord cu Bruxellesul în legătură cu relaţia post-Brexit, altfel va opta pentru un "no deal". El crede că ţara va putea prospera chiar şi în cazul unui divorţ brutal de UE, în special prin negocierea unor acorduri comerciale în lume.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load