COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un bebeluş de patru luni, cea mai fragedă victimă de COVID-19

Un bebeluş de patru luni, cea mai fragedă victimă de COVID-19

Autorităţile portugheze au informat, miercuri, despre decesul unui bebeluş de patru luni, care devine astfel cea mai fragedă victimă de COVID-19 din Portugalia, o ţară în care suscită îngrijorare şi izbucnirea în ultimele zile a unor focare în azilurile de bătrîni, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Ministra portugheză a Sănătăţii, Marta Temido, a declarat la o conferinţă de presă că bebeluşul, o fetiţă, suferea de cardiopatie congenitală gravă şi a decedat în regiunea Lisabona după ce a fost infectată de o rudă.

Este unul dintre cele două decese înregistrate în ultimele 24 de ore în Portugalia (celălalt este un bătrîn de 80 de ani), pe lîngă cele 253 de infecţii.

Preocupă mai ales focarele izbucnite în ultimele zile la reşedinţele de bătrîni, mai ales în municipiul Odivelas, din afara Lisabonei, unde sînt deja 71 de persoane infectate, 37 de rezidenţi şi 34 de angajaţi. Cazul este urmărit cu atenţie după ce la un alt centru de îngrijire a bătrînilor la Reguengos de Monsaraz, din regiunea Alentejo, 18 persoane au decedat în iunie după ce se presupune că nu au fost trataţi în mod adecvat, potrivit unui raport oficial.

Întrebată despre centrele din ţară, care sînt în jur de 2.500, Marta Temido a spus că situaţia este urmărită cu cea mai mare atenţie.

Totuşi, a recunoscut ea, în timpul pandemiei s-au înregistrat cifre înalte ale contagierilor, ajungînd pînă la 365 de persoane infectate cu noul coronavirus.

În total, în 69 de centre în care s-au raportat contagieri sînt infectaţi 563 de rezidenţi şi 255 de angajaţi.

De la începerea pandemiei, Portugalia a înregistrat 54.701 de cazuri de COVID-19 şi 1.786 de decese.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load