COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un bărbat rătăcit în sălbăticie a apărut după trei zile chiar la conferința de presă despre dispariția sa

Un bărbat rătăcit în sălbăticie a apărut după trei zile chiar la conferința de presă despre dispariția sa

Un excursionist de 80 de ani din Marea Britanie dat dispărut în timpul unei furtuni puternice a petrecut trei nopți în sălbăticie, iar mai apoi s-a întors într-un bar unde familia sa ținea o conferință de presă despre operațiunile de căutare, scrie BBC. Timp de trei zile, Harry Harvey fusese căutat de 100 de oameni îngrijorați.

Harry Harvey le-a spus reporterilor că a petrecut „trei nopți de camping în sălbăticie”, fără să știe că toată lumea îl căuta și că apropiații săi erau tot mai îngrijorați că nu-l vor găsi în viață, transmite libertatea.ro.

El ajunsese la aproape 10 kilometri de locul unde a fost văzut ultima dată.


Dar după a treia seară, Harvey a văzut un fotograf profesionist care căuta peisaje sălbatice și a plecat către barul „Tan Hill Inn”, din apropiere, în Swaledale, North Yorkshire. Acolo a aflat că familia sa se pregătea să organizeze conferința de presă despre dispariția sa.

Într-un clip postat pe rețelele sociale pot fi văzuți salvatorii care se duc spre Harvey, în timp ce fiul său și nora se grăbesc să-l îmbrățișeze.

Când un reporter l-a întrebat pe Harvey ce părere are despre toată atenția pe care a primit-o la pub, acesta a glumit, spunînd că își dorea să se întoarcă ceva mai discret.

„Dacă aș fi știut ce am declanșat, nu m-aș mai fi întors”, a spus el. „Nu aici. Aș fi găsit un alt mod de a ajunge acasă pentru a evita toate astea!”.

Ceva mai îngrijorată, nora lui Harvey a spus că familia sa trăit un adevărat coșmar.

Echipa Swaledale Mountain Rescue a confirmat într-o declarație că Harvey a fost „în siguranță și bine” după sosirea sa, adăugînd că 100 de salvatori l-au căutat timp de trei zile.

”Un excursionist cu experiență”

Fiul lui Harvey le-a spus reporterilor că tatăl său este un excursionist „cu experiență”, bine pregătit, dar chiar și așa, el și soția au fost foarte îngrijorați.

Harvey a spus că a plecat în expediție echipat cu „tot ce aveam nevoie” și că a reușit să treacă rapid la „planul B”, atunci cînd și-a dat seama că s-a rătăcit și că va trebui să găsească un loc sigur pentru a-și instala cortul. El a spus că singura sa problemă a fost că nu a avut destulă mîncare la el.

„Am un apetit al naibii de mare. Când mi-e foame, trebuie să mănînc ceva, altfel nu pot continua”, a spus bătrînul excursionist.

Nora lui Harvey a declarat reporterilor că, deși socrul său pare să fi trăit una dintre cele mai interesante aventuri ale vieții lui, familia nu s-a arătat la fel de amuzată de întîmplare. „A fost un adevărat coșmar toată această tevatură”, a spus ea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load