Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Un bărbat, obligat să achite fostei sale soții 7000 de dolari pentru treburile casnice

1 mar. 2021,, 05:00   Război în Ucraina
2035

Un tribunal din China a hotărît ca un bărbat să îi plătească fostei soţii pensia alimentară lunară, precum şi suma unică de 7.700 dolari pentru treburile casnice realizate de către aceasta în cei 5 ani de căsnicie.

Bărbatul a înaintat actele de divorţ anul trecut, după 5 ani de căsnicie. Ea a respins divorţul la început, dar mai tîrziu a solicitat despăgubiri financiare, argumentînd că fostul soţ nu şi-a asumat responsabilităţile pentru gospodărie sau îngrijirea copilului lor, relatează The Guardian, citat de adevărul.md.

Conform noii legi, un soţ este îndreptăţit să solicite despăgubiri în cazul divorţului, dacă acesta are mai multă responsabilitate în creşterea copilului, îngrijirea rudelor în vîrstă şi asistarea partenerilor în munca lor.

Pe reţelele de socializare, cazul a stîrnit dezbateri aprinse, cu un hashtag aferent pe platforma de microblogging Weibo, vizionat de peste 570 de milioane de ori. Bărbatul i-a lăsat copilul soţiei în timp ce mergea la muncă şi „nu i-a păsat şi nici nu a participat la niciun fel de treburi”, a spus soţia instanţei din Beijing. Pe reţelele sociale a fost îndelung dezbătut subiectul, multe voci susţinînd că suma de 50.000 de yuani este prea mică.

„Munca unei soţii este subestimată. În Beijing, să angajezi o bonă pentru copil costă mai mult de 50.000 de yuani pe an”, a scris un internaut.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав