Un bărbat de 69 de ani cere să i se schimbe vîrsta pentru a fi cu 20 de ani mai tînăr

Un bărbat de 69 de ani cere să i se schimbe vîrsta pentru a fi cu 20 de ani mai tînăr

Un pensionar olandez a început un război legal cu autorităţile pentru a-şi schimba vîrsta şi a avea astfel succes pe aplicaţia matrimonială Tinder, scrie BBC.


Emile Ratelband, în vîrstă de 69 de ani, vrea să îşi schimbe data naşterii de la 11 martie 1949 la 11 martie 1969, făcînd o comparaţie între acest proces şi cel de schimbare a sexului, scrie news.ro.


„Îţi poţi schimba numele. Îţi poţi schimba sexul. De ce nu şi vîrsta?", a spus el pentru ziarul olandez De Telegraaf.


Un tribunal local din Arnhem este aşteptat să ofere o decizie în acest caz în patru săptămîni.


Ziarul olandez Algemeen Dagblad a scris că şansele bărbatului sînt mici deoarece nu există un mecanism legal prin care o persoană îşi poate modifica data naşterii.


Ratelband argumentează că se simte discriminat din cauza vîrstei sale şi că îi afectează şansele de angajare şi rata succesului pe aplicaţia matrimonială Tinder.


„Cînd am 69 de ani, sînt limitat. Dacă aş avea 49, aş putea cumpăra o casă nouă, să conduc o altă maşină. Pot să muncesc mai mult", a declarat el.


Ratelband a arugmentat că medicii săi i-au transmis că are corpul unei persoane de 45 de ani şi s-a descris ca fiind „un zeu tînăr". Pensionarul a precizat că ar renunţa la pensia sa dacă îşi schimbă data naşterii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri