COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un astrofizician era la un pas să finalizeze un dispozitiv împotriva coronavirusului

Un astrofizician era la un pas să finalizeze un dispozitiv împotriva coronavirusului

Daniel Reardon, un astrofizician din Australia, voia să creeze un colier ce porneşte o alarmă atunci cînd persoana care îl poartă îşi atinge faţa.

Potrivit The Guradian, ideea pentru dispozitivul anti-coronavirus i-a venit în timp ce era în auto-izolare.

Prima încercare a fost un eșec total, alarma declanșându-se și sunând continuu pînă cînd...purtătorul ducea mîna la faţă.

„După ce am renunţat la ideea asta, eram în continuare puţin plictisit, jucîndu-mă cu magneţii. Este aceeaşi logică ca atunci când prinzi magneţi în lobul urechii - eu i-am prins de nările nasului şi de atunci situaţia s-a complicat, cînd am mai prins un set de magneţi de cealaltă nară”, a povestit Daniel.


Problemele au apărut în momentul în care a încercat să își scoată magneții. Cînd a dat la o parte magneţii de afară, cei doi din interior s-au atras şi au rămas prinşi în interiorul nasului.

A încercat toate metodele la care s-a putut gândi să îi scoată. Degeaba. Pînă și cleștele era inutil, se lipea de magneți.

„I-am spus unei femei, prin apel video, că soțul ei moare. Am salvat un om, riscîndu-mi propria viață”. Un medic a descris „noua normalitate” din spitale

La spital, medicii au zîmbit cînd l-au văzut. Diagnosticul: „o rană provocată de plictiseala din auto-izolare”.

„După ce mi-a scos cei trei magneţi din nara stângă, cel care a rămas, mi-a căzut pe gât. Ar fi putut fi o problemă dacă îl înghiţeam sau inhalam, dar, din fericire, am reuşit să tuşesc şi să-l elimin. Nu mai e nevoie să spun că nu o să mă mai joc cu magneţii”, a povestit bărbatul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load