Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Un alt pericol? Ce pune la cale de această dată Coreea de Nord

5 apr. 2018,, 22:30   Externe
3058 0

Coreea de Nord va dezvolta în următoarele luni rachete balistice capabile să atingă teritoriul Marii Britanii, arată datele unui raport publicat, joi, de către Comisia de Apărare a Camerei Comunelor din Parlamentul britanic, relatează Sky News.

Potrivit raportului, Phenianul va dezvolta ”aproape sigur”, în următoarele 18 luni, rachete balistice capabile să transporte focoase nucleare ce vor avea capacitatea să lovească şi teritoriul Marii Britanii.

”Este aproape o certitudine că rachetele nord-coreene vor avea capacitatea să atingă teritoriul britanic, dacă actualele programe balistice şi nucleare ale Phenianului vor continua să se dezvolte”, se arată în raportul Comisiei pentru Apărare a Camerei Comunelor.

De asemenea, parlamentarii britanici au atras atenţia că Marea Britanie are o capacitate redusă de apărare, în cazul unui atac lansat de Coreea de Nord.
”Coreea de Nord încă nu a demonstrat că rachetele sale intercontinentale pot fi încărcate cu focoase nucleare, însă au făcut progrese semnificative în ultimii doi ani”, se precizează în raportul Comisiei.

Pe de altă parte, parlamentare britanici sînt de părere că este ”puţin probabil” ca Phenianul să lanseze un atac nuclear împotriva Marii Britanii, din moment ce Phenianul nu percepe Londra drept o ameninţare existenţială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?