Ultimul vas care a transportat sclavi în America a fost găsit în Alabama

Ultimul vas care a transportat sclavi în America a fost găsit în Alabama

Epava vasului Clotilda, ultimul care a transportat slavi către Statele Unite la o jumătate de secol după abolirea sclaviei, a fost descoperită în Alabama.

Rămăşiţele navei care a transportat ilegal 110 de africani în Alabama la peste 50 de ani după ce SUA interzisese importul de sclavi, în 1807, au fost găsite pe fundul rîului Mobile din Alabama, au anunțat cercetătorii de la Institutul Smithsonian. Descoperirea a fost făcută după ce timp ce un an un grup de arheologi marini au căutat-o cu ajutorul Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură Afro-Americană şi a Culture’s Slave Wrecks Project (SWP).

După sosirea vest-africanilor, circa 25 de persoane au fost vîndute negustorilor de sclavi, însă cei mai mulţi au rămas în Mobile, Alabama. După Războiul Civil American, supravieţuitorii de pe Clotilda au fondat comunitatea Africatown. SUA a interzis comerţul cu sclavi la 25 martie 1807, însă interdicţia nu a intrat în vigoare pînă în 1808, iar practica sclaviei a continuat pînă cînd Proclamaţia de emancipare din 1863, emisă spre sfîrşitul Războiului Civil American, a eliberat toţi sclavii din statele SUA sudice rebele, scrie Agerpres citînd DPA. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load