COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Ultimatum de la Facebook: Iată ce se întîmplă dacă nu accepți noile setări de la WhatsApp

23 feb. 16:45   În lume
1815 0

Acceptarea noii politici de confidențialitate, care permite accesarea de către Facebook a datelor colectate despre utilizatorii WhatsApp, tocmai a primit un nou termen limită.

Facebook deține platforma de mesagerie WhatsApp încă din anul 2014 și este oarecum normal ca practicile de business să prevadă și o modalitate de obține profit de pe urma investiției inițiale de 19 miliarde de dolari. Problema este că WhatsApp este un serviciu care și-a clădit notorietatea tocmai pe promisiunea securității de invidiat și protejarea intimității utilizatorilor săi, înainte de toate.

Între timp, compania lui Mark Zuckerberg a decis să exploateze succesul WhatsApp obligînd utilizatorii să consimtă pentru cedarea datelor colectate în urma folosirii aplicației de mobil direct către Facebook. Cei nu-și dau acordul pentru aceste practici nu vor mai putea folosi WhatsApp, urmau să piardă accesul la serviciile platformei de mesagerie începînd cu data de 8 februarie 2021. În urma scandalului iscat, Facebook a lăsat această condiție „în aer”, dar fără a accepta în mod formal nicio concesie, scrie go4it.ro.

Acum că valul inițial de nemulțumire s-a mai dus, Facebook revine la planul inițial comunicînd un nou termen-limită, fixat pentru data de 15 mai. Mai departe, utilizatorii WhatsApp care nu capitulează acceptînd noile condiții de utilizare impuse de Facebook nu vor mai putea trimite sau iniția apeluri de voce pe WhatsApp.

Potrivit WhatsApp, utilizatorii nu sînt de acord cu noul set de termeni și condiții pînă pe 15 mai vor întîmpina următoarea situație: „Pentru o perioadă scurtă de timp, acești utilizatori vor putea primi apeluri și notificări, dar nu vor putea citi sau trimite mesaje din aplicație. ”


Intervalul menționat este de cîteva săptămîni, rămînînd de văzut ce se va întîmpla cu conturile acestora. Probabil că Facebook va trata conturile „neconforme” ca fiind inactive, acestea riscînd să fie șterse de pe platformă după expirarea unei perioade de grație de 120 zile.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽