COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UE vrea să-și redeschidă granițele

UE vrea să-și redeschidă granițele

Comisia Europeană va publica pînă la sfîrșitul săptămînii propuneri cu privire la ridicarea „progresivă şi parţială” a restricţiilor de călătorie la frontierele externe ale UE începînd de la 1 iulie.

Anunțul a fost făcute de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate şi totodată vicepreşedinte al Comisiei, Josep Borrell, transmite agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba de ridicarea restricţiilor cu anumite ţări terţe, luînd în considerare „un anumit număr de principii şi criterii”, în baza unei „abordări comune” între statele membre.


Interdicţia de călătorii non-esenţiale spre UE, în vigoare în prezent pînă la 15 iunie, a fost instituită la 17 martie în mod coordonat între statele membre şi Comisia Europeană pentru a combate propagarea epidemiei de COVID-19, fiind prelungită de două ori pînă acum.

La sfîrşitul săptămînii trecute, miniştrii de interne din cele 27 de state membre au convenit să coordoneze această redeschidere progresivă pentru călătorii care vin din ţări din afara spaţiului Schengen şi UE.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load