COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

UE va intensifica eforturile în lupta împotriva coronavirusului

UE va intensifica eforturile în lupta împotriva coronavirusului

Uniunea Europeană analizează posibilitatea intensificării măsurilor de control la frontiere pentru limitarea transmiterii coronavirusului din China, afirmă ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, citat de site-ul TagesSpiegel.de, scrie Mediafax.

După o reuniune desfăşurată joi după-amiază la Bruxelles, Jens Spahn a declarat că ar putea fi dispuse măsuri speciale de verificare a persoanelor care au tranzitat zone afectate de epidemia COVID-19 izbucnită în oraşul chinez Wuhan.

De asemenea, Comisia Europeană intenţionează să dispună măsuri de verificare atentă a produselor care provin din China şi ar putea facilita achiziţia în comun de către ţările Uniunii Europene a medicamentelor şi echipamentelor medicale, pentru a limita eventualele întîrzieri în livrarea acestora.

„Cele mai multe echipamente medicale provin din China şi sînt deja probleme cu stocurile”, a declarat Agnès Buzyn, ministrul francez al Sănătăţii.


„Industria farmaceutică este dependentă foarte mult de importurile de substanţe active din China”, a admis și Krista Kiuru, ministrul finlandez al Sănătăţii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load