Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1089

UE va discuta despre încetarea eliberării vizelor cetățenilor ruși

10 aug. 17:45   Război în Ucraina
1520 0

Uniunea Europeană discută în prezent un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza operațiunii militare speciale în Ucraina. Despre acest lucru a anunțat reprezentantul oficial al guvernului german, Steffen Hebestreit, relatează RIA Novosti.

Cabinetul de Miniștri al Germaniei a menționat că unul dintre subiectele de discuție este includerea în noul pachet de restricții a încetării eliberării vizelor Schengen pentru ruși. Anterior, reprezentantul oficial al Comisiei Europene (CE), Anita Hipper, a spus că UE nu are o singură procedură de interzicere a eliberării vizelor pe termen scurt pentru străini.

"Nu există încă o poziție unică cu privire la această problemă, inclusiv din partea guvernului federal, cum să o trateze", a spus Hebestreit, întrebat de jurnaliști dacă cancelarul german Olaf Scholz susține inițiativa de a interzice acordarea vizelor cetățenilor ruși.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a cerut interzicerea tuturor rușilor de a intra în țările occidentale. "Cele mai importante sancțiuni sînt închiderea frontierelor, deoarece rușii iau pămînturi care aparțin altcuiva. Prin urmare, ei trebuie să trăiască în propria lor lume pînă cînd își vor schimba filozofia", a spus liderul ucrainean.

Inițiativa sa a fost susținută de premierul Estoniei, Kaya Kallas. Ea a declarat că vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului. În afară de Kallas, această măsură restrictivă a fost susținută de prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав