COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

UE, SUA și principalii lor aliați extind sancțiunile împotriva Belarusului

3 dec. 2021,, 09:45   În lume
2031 2

Uniunea Europeană, Statele Unite și principalii lor aliați occidentali și-au extins și mai mult sancțiunile împotriva elitei politice și economice din Belarus din cauza presupuselor comportamente antidemocratice, încălcări ale drepturilor și exploatare a migranților de către regimul omului puternic Aliaksandr Lukașenka.

Este a 5-a rundă de sancțiuni împotriva regimului de la Minsk, transmite Noi.md cu referire la moldova.europalibera.

Noile sancțiuni ale UE vizează 17 persoane și 11 entități considerate responsabile pentru criza de la granița UE-Belarus și ar trebui să intre în vigoare la data publicării lor mai tîrziu în Jurnalul Oficial al UE, un registru juridic. În total, UE a vizat pînă acum cu sancțiuni 183 de persoane din Belarus și 26 de entități.

Marea Britanie, Statele Unite și Canada și-au anunțat, de asemenea, propriile măsuri punitive care vizează entitățile din Belarus, inclusiv o înghețare completă a activelor asupra unui lider global în îngrășămîntul cu potasiu, OJSC Belaruskali.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X