X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

UE îndeamnă Iranul să renunţe la îmbogăţirea uraniului

13 ian. 2021,, 00:30   Război în Ucraina
6151 0

Iranul trebuie să renunţe la decizia de îmbogăţire a uraniului la niveluri superioare şi să ofere diplomaţiei internaţionale o şansă de a salva acordul nuclear din 2015, transmite Uniunea Europeană într-un comunicat, citat de Reuters.


"Iniţierea îmbogăţirii uraniului cu pînă la 20% de către Iran la uzina subterană de îmbogăţire a combustibilului de la Fordow este o evoluţie extrem de gravă şi un motiv de preocupare profundă", relevă o declaraţie transmisă luni noapte de cele 27 de guverne din UE, transmite agerpres.ro.

"În acest moment critic, acţiunea Iranului riscă de asemenea să submineze eforturile menite a construi pe baza actualului proces diplomatic. Facem apel la Iran să se abţină de la o nouă escaladare şi să inverseze imediat cursul acţiunilor", atrage atenţia UE.

Iranul a început săptămîna trecută să avanseze cu planurile de îmbogăţire a uraniului cu 20% la uzina nucleară subterană de la Fordow, un nivel obţinut de Teheran înainte de a semna acordul cu puterile mondiale pentru limitarea ambiţiilor sale nucleare controversate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий