Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

UE i s-a oferit o alternativă la gazul rusesc

16 mai. 18:45   Război în Ucraina
2339

Ankara a oferit Uniunii Europene (UE) o alternativă la gazul rusesc. Consilierul pentru politică externă al președintelui turc, Ibrahim Kalyn, a declarat că combustibilul ar putea fi furnizat din estul Mării Mediterane. Despre aceasta anunță RIA Novosti.

Potrivit oficialului, Turcia vrea să ajute Uniunea Europeană să-și reducă dependența de gazele din Rusia pe fondul situației cu Ucraina și este gata să devină parte a acestui proces. Kalyn a sperat că „noile descoperiri în domeniul energiei vor prezenta noi oportunități, nu noi fricțiuni”.

El a remarcat, de asemenea, că lucrările de explorare pentru gazul din estul Mediteranei necesită timp.

Anterior, ediția Yeni Şafak a scris că Europa ia în considerare aprovizionarea cu gaz israelian prin Turcia ca o alternativă la materiile prime ruseşti.

Pe 12 mai, economistul turc Erdal Karagel a declarat că Europa este împărțită din cauza aprovizionării cu gaze din Rusia. Expertul a explicat că dependența țărilor UE de gazele naturale ajunge la aproximativ 40 la sută, iar în cazul unor țări – 100 procente. Din această cauză, rămîn dezacorduri între state cu privire la posibilele soluții la această problemă.


1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав