COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

UE cere Israelului să oprească activităţile de colonizare din Cisiordania

26 oct. 23:30   În lume
1092 0

Uniunea Europeană a cerut Israelului să oprească în totalitate activităţile de colonizare din Cisiordania, criticînd noul proiect de construire a peste 1.300 de locuinţe, conform cotidianului The Jerusalem Post.

„Coloniile sînt ilegale din punctul de vedere al legislaţiei internaţionale şi constituie un obstacol major în eforturile de obţinere a soluţiei coexistenţei a două state şi a unei păci corecte, durabile şi complete" între Israel şi palestinieni, a comunicat Comisia Europeană.

Uniunea Europeană critică frecvent activităţile israeliene de colonizare din Cisiordania şi a semnalat că nu va recunoaşte nicio modificare a situaţiei teritoriale după anul 1967, nici măcar în Ierusalim. Guvernul Israelului a anunţat duminică un nou proiect, care prevede construcţia a 1.355 de case în colonii din Cisiordania, transmite Noi.md cu referire la mediafax.ro.

Planul riscă să genereze o criză guvernamentală în Israel, în contextul în care coaliţia guvernamentală care l-a propulsat în funcţia de prim-ministru pe Naftali Bennett s-ar putea destrăma. Ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, liderul formaţiunii Meretz, a avertizat că nu va accepta "acţiuni care afectează şansele de a ajunge la o soluţie cu palestinienii", conform agenţiei Associated Press. Negocierile de pace dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană, mediate de Statele Unite, sînt suspendate din anul 2014. Liderii palestinieni condamnă activităţile israeliene de colonizare din Cisiordania. Autoritatea Palestiniană vrea constituirea unui stat palestinian în Cisiordania şi în Fîşia Gaza, cu capitala în Ierusalimul de Est, dar Israelul se opune iniţiativei.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X