Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

UE aprobă un nou pachet de sancțiuni împotriva Belarusului

2 dec. 2021,, 07:11   Război în Ucraina
2075

Reprezentanții permanenți ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE) la ședința comitetului (COREPER) au convenit asupra celui de-al cincilea pachet de sancțiuni îndreptate împotriva regimului președintelui belarus Alexandru Lukașenko, relatează noi.md cu referire la lenta.ru.

„Da, pot confirma că acum acest punct al ședinței reprezentanților permanenți a fost aprobat”, a spus interlocutorul agenției. Măsurile restrictive vor intra în vigoare din momentul semnării și publicării documentului relevant. Sancțiunile vor fi publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene astăzi, 2 decembrie.

Noua listă include 17 oficiali și 11 organizații din Belarus. Anterior s-a aflat că vor fi impuse noi restricții persoanelor fizice, juridice și agențiilor guvernamentale care organizează sau contribuie la criza migrației la frontierele UE.

Se știe deja că sancțiunile au fost impuse președintelui Comitetului de Frontieră de Stat (CPC) din Belarus Anatoly Lapo, șefului detașamentului de frontieră Grodno Konstantin Molostov, reprezentantului oficial al Ministerului Afacerilor Externe al republicii Anatol Glaz și șefului postul de televiziune ONT Marat Markov. Printre companiile de pe listă se numără ”Belavia Airlines”, agenția de turism ”Center Resort”, precum și întreprinderile ”Grodno Azot” și ”Belarusneft”.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав