TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

UE activează mecanismul de alertă în cazul coronavirusului

UE activează mecanismul de alertă în cazul coronavirusului

Uniunea Europeană a activat marţi sistemul intern de alertă rapidă, pentru a distribui informaţiile despre răspîndirea coronaviruslui apărut în China, după ce s-au semnalat îmbolnăviri în Franţa şi Germania, transmite dpa.

Comisarii europeni urmează să discute problema miercuri, a anunţat Dana Spinanţ, purtătoare de cuvînt a Comisiei Europene. Ea a precizat că Centrul UE de coordonare a reacţiei la situaţii de urgenţă dialoghează cu statele membre.

Un prim caz, confirmat în Germania


Un prim caz de contagiere cu coronavirusul chinez a fost confirmat în Germania, la un bărbat din Bavaria (sud), a anunţat luni seara Ministerul bavarez al Sănătăţii, citat de AFP.

“Un bărbat din regiunea Starnberg a fost infectat cu noul coronavirus” şi “plasat sub supraveghere medicală şi în izolare”, a declarat un purtător de cuvînt al Ministerului citat într-un comunicat.

Pacientul este ”în stare bună”, a precizat purtătorul de cuvînt fără a oferi alte detalii. Rudele acestuia aufost informate despre simptomele care pot apărea în caz de boală, precum şi despre precauţiile de igienă care trebuie luate.

Epidemia de pneumonie virală a ucis deja 106 persoane de persoane în China, iar 4.515 au fost fost infectate, potrivit ultimului bilanţ oferit marţi de autorităţi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load