Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

UE a recunoscut că promisiunea dată Ucrainei de aderare la NATO este o greșeală

11 mar. 16:00   Război în Ucraina
4224

Șeful diplomației UE, Josep Borrel, a declarat că Occidentul a făcut mai multe greșeli în relațiile cu Rusia. Una dintre ele este promisiunea dată Ucrainei că va adera la NATO, a declarat diplomatul într-un interviu acordat postului de televiziune LCI.

El a recunoscut că Rusia și țările occidentale au ratat ocazia apropierii. "Sînt gata să recunosc că am făcut o serie de greșeli... De exemplu, promisiunile pe care nu le-am putut pune în aplicare, cum ar fi faptul că Ucraina va deveni parte a NATO", a spus Borrel.

Anterior, el a mai spus că Uniunea Europeană a atins limita sancțiunilor financiare împotriva Rusiei. Potrivit lui Barrel, este vorba despre măsuri anti-ruse care au dus la o scădere cu 40% a monedei rusești. În plus, el a considerat dureroase sancțiunile privind interzicerea exportului de tehnologii înalte în sectoarele industriale și în alte sectoare ale economiei.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав