COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6720
Coronavirus stiri: 7490

UE a propus Belarusului miliarde de euro pentru schimbarea puterii

28 mai. 15:00   În lume
2291 4

Comisia Europeană a elaborat un plan de asistență economică pentru Belarus și este gata să transfere aproximativ trei miliarde de euro în țară, cu condiția ca țara să fie condusă de un nou lider, scrie RBC.

Se menționează că Bruxelles intenționează să aloce aceste fonduri pentru implementarea reformelor politice și economice în țară, care vor fi realizate după schimbarea puterii.

UE a împărțit planul în patru etape principale, inclusiv restabilirea economiei țării, sprijinirea reformelor structurale și creșterea competitivității Minskului, orientarea fondurilor în infrastructura de mediu, transformare digitală și de stat, precum și consolidarea relațiilor politice cu țara.

Se remarcă faptul că decizia de creare a unui astfel de plan a fost luată în octombrie 2020, după ce UE nu a acceptat recunoașterea rezultatelor alegerilor din Belarus.

La începutul lunii mai 2021, reprezentanții fostei candidate la funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia, au anunțat că, în cadrul reuniunii desfășurate la inițiativa Comisiei Europene, acesteia i-a fost prezentat proiectul Planului cuprinzător de asistență a UE pentru țară.


După incidentul cu avionul Ryanair, cu ruta Atena – Vilnius, care a aterizat de urgență la Minsk din cauza unei alerte cu bombă, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că propunerea Bruxelles-ului va fi înghețată pînă cînd republica va "deveni democrată".

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽