COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 526
Coronavirus stiri: 7855

UE a constatat ''deficienţe structurale'' la alegerile locale din Venezuela

24 noi. 2021,, 22:30   În lume
1586 0

Înaltul reprezentant al UE pentru politica externă, Josep Borrell, a declarat marţi că alegerile locale din Venezuela s-au desfăşurat în condiţii mai bune decît scrutinurile anterioare, dar au fost marcate şi de "deficienţe structurale", transmite dpa.

O misiune de observare electorală a Uniunii desfăşurată duminică şi-a publicat marţi prima evaluare a modului în care venuezelenii au ales 23 de guvernatori, 335 de primari şi peste 2700 de consilieri municipali şi pentru legislativul de stat, transmite agerpres.ro.

"Misiunea a confirmat că aceste alegeri au marcat revenirea în arena electorală a majorităţii partidelor politice şi candidaţilor", a declarat Borrell. "Aceste alegeri au fost organizate în condiţii electorale mai bune decît precedentele procese, inclusiv printr-un Consiliu Electoral Naţional înnoit, considerat în general cel mai echilibrat din ultimii 20 de ani", a afirmat şeful diplomaţiei europene.

"Cu toate acestea, Misiunea a observat deficienţe structurale, cum ar fi descalificarea politică arbitrară a unor candidaţi, accesul inegal la presă şi utilizarea extensivă a resurselor statului în timpul campaniei electorale".

Borrell a precizat că misiunea UE, prima trimisă în Venezuela în ultimii 15 ani, va rămîne în ţară pînă la finalizarea procesului electoral.

Alegerile au fost cîştigate clar de socialiştii preşedintelui Nicolas Maduro.

Opoziţia a participat la vot prima dată după mai mulţi ani, dar liderul autoproclamat al acesteia, Juan Guaido, nu şi-a chemat susţinătorii la vot. Din 2017, opoziţia din Venezuela a boicotat toate alegerile, deoarece a considerat că nu sînt întrunite condiţiile necesare pentru scrutinuri libere şi corecte în acest stat sud-american afectat de criză.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X