Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 965

Ucrainenii cu vîrste între 18 şi 60 de ani nu mai au dreptul să părăsească localitatea de reşedinţă

6 iul. 10:30   Război în Ucraina
25082

Ministerul ucrainean al Apărării le-a interzis bărbaţilor care au vîrsta de încorporare în armată să-şi părăsească localităţile de reşedinţă, Statul Major al armatei cerînd înţelegere pentru această decizie într-o postare pe Facebook.

Ordinul are la bază o lege din anul 1992 privind mobilizarea. Astfel, bărbaţii cu vîrste între 18 şi 60 de ani au nevoie de permisiunea comisariatului lor militar local pentru a putea părăsi districtul unde sînt înregistraţi. Controale se desfăşoară în special la graniţele districtelor şi la limitele localităţilor.

Respectiva postare pe Facebook a atras în scurt timp sute de comentarii iritate. Unii atrag atenţia că decizia acestuia ar putea încuraja corupţia din cadrul comisariatelor militare, iar alţii se tem de amplificarea haosului economic, întrucît şoferi de camioane şi autobuze nu-şi vor mai putea desfăşura activitatea.

Numeroşi ucraineni nu locuiesc la adresa unde sînt înregistraţi în acte, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres. După declanşarea războiului, zeci de mii de bărbaţi care au vîrsta de încorporare au fugit în zone mai sigure din vestul Ucrainei.


În luna februarie, bărbaţii ucraineni cu vîrste între 18 şi 60 de ani nu mai au dreptul să părăsească ţara. Cu toate acestea, gărzile de frontieră reţin cu regularitate bărbaţi care încearcă să treacă graniţa în Republica Moldova sau în statele UE vecine.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав