COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ucrainei i-a fost prezis un colaps din cauza coronavirusului

Dacă autoritățile ucrainene nu vor rezolva problema lipsei de locuri în instituțiile medicale, pentru pacienții bolnavi de coronavirus, atunci țara va intra în colaps, a declarat pentru portalul "Обозреватель" medicul-epidemiolog, Andrei Alexandrin.

După cum scrie ria.ru, potrivit lui, în cel mai rău caz, Ucraina s-ar putea confrunta cu probleme prin care a trecut Italia în cele mai groaznice momente ale epidemiei.

Alexandrin consideră că este important să "trecem de la indicatorii cantității la cei ai calității". Deci, este necesar nu numai de creat locuri în spitale, ci și de adaptat spitalele pentru a lucra cu pacienții gravi: asigurarea personalului cu echipament individual de protecție, dotarea saloanelor cu oxigen, conectarea aparatelor IVL și oxigenatorii și așa mai departe.

Epidemiologul a menționat că medicii ucraineni nu pot face față încărcăturii crescute și se concediază, deoarece nu pot lucra "pentru salariile mizere".

"Medicii nu sînt fier, ei sînt oameni. Au și ei capacitățile lor fizice. Și din cauza ritmului în care ei lucrează, astăzi vedem o plecare uriașă din sistem", a spus el.


Alexandrin a menționat că epidemia COVID-19 a scos la iveală nu numai problemele din sistemul ucrainean de sănătate, ci și "din activitatea statului".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load