COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ucraina vrea să recupereze Crimeea cu ajutorul partenerilor internaționali

Ucraina vrea să recupereze Crimeea cu ajutorul partenerilor internaționali

Ucraina intenționează să recupereze peninsula Crimeea cu ajutorul partenerilor internaționali, dar nu are o „formulă Steinmeier” pentru acest proces.

Acest lucru a fost anunțat miercuri de către președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, în cadrul unei vizite la expoziția „Armament şi securitate” de la Kiev.

"Acum nu există această formulă", citează agenţia „Crimeea. Realitatea TV” răspunsul lui Zelenski la întrebarea dacă există o „formulă Steinmeier" pentru Crimeea.


Zelenski a numit problema Crimeii ca fiind o „istorie dificilă” și a recunoscut că nu va fi posibilă rezolvarea ei fără asistență internațională. „Este o chestie foarte complicată. Știți că, din păcate, Ucraina de una singură nu va putea face față. Sînt necesare condițiile partenerilor noștri internaționali”, a menționat el.

Formula care poartă numele fostului ministru de externe, actualul președinte al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, care a şi propus-o, definește mecanismul de introducere în Ucraina a unei legi privind o procedură specială privind autoadministrarea locală în anumite zone din regiunile Donețk și Lugansk. Aceasta este introdusă temporar, în ziua alegerilor extraordinare din Donbass, și în regim permanent, după publicarea raportului OSCE privind recunoașterea rezultatelor votării.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load