TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ucraina trimite experți în Iran pentru a investiga accidentul aviatic

Ucraina trimite experți în Iran pentru a investiga accidentul aviatic

Un grup de experți ucraineni va pleca în Iran pentru a participa la investigarea accidentului aviatic și a ajuta în procesul de identificare și repatriere a victimelor cu cetățenie ucraineană.

Anunțul a fost făcut de președintele Volodimir Zelenski pe Fcebook, după ședința extraordinară a Guvernului.

Din echipa care va zbura la Teheran vor face parte reprezentanți ai Serviciului de Urgență de Stat, Ministerului Apărării, Ministerului de Externe, Ministerului de Interne, Serviciului de Securitate al Ucrainei, Serviciului Național de Aviație, Biroului Național de Investigare a Incidentelor din Aviația Civila și companiei Ukraine International Airlines.


„Țin consultări constante cu partenerii noștri străini. Prioritatea noastră este să stabilim adevărul și pe cei responsabili de această catastrofă”, a declarant Zelenski.

Amintim că avionul Boeing 737-NG al companiei „Ukraine International Airlines” de pe ruta Teheran-Kiev s-a prăbușit astăzi la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Cauza preliminară a producerii accidentului ar fi o defecțiune tehnică, dar nu este exclusă nici variant doborârii avionului de forțele iraniene.

La bord se aflau 176 de oameni: 11 cetățeni ucraineni, 82 pasageri din Iran, 63 din Canada, 10 din Suedia, 4 din Afganistan și câte 3 din Germania și Regatul Unit. Nimeni nu a supraviețuit.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load