TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ucraina se va asigura cu gaze din propriile zăcăminte

Ucraina intenționează să majoreze producția de gaze naturale în țară, astfel încît în 2025 să se asigure cu combustibil pe cont propriu. Acest lucru a fost declarat de Premierul ucrainean, Denis Șmîgal, transmite Interfax.

În următorii doi sau trei investițiile în această industrie se vor ridica la 10 miliarde de grivne, a adăugat el.

„Ne așteptăm ca în 2024-2025, descoperirea noilor zăcăminte să facă posibilă satisfacerea deplină a nevoilor interne ale Ucrainei, atît pentru populație, cît și pentru consumatorii industriali, cu gaze de producție internă”, a spus Șmîgal.

Potrivit lenta.ru, anterior șeful aripii de tineret a Partidului ucrainean „Oppoziționnaia platfoma - Za jizni” Artiom Marcevski a vorbit despre „înșelătoria secolului” asociată cu furnizarea de gaze rusești în țară. Politicianul a sugerat că Ucraina deja de cîțiva ani nu cumpără combustibil în regim revers din Europa, ci îl scurge direct din Rusia, crescînd prețurile.

În ianuarie curent Kievul a declarat că nu intenționează să importe combustibil din Rusia. Țara a încetat să mai cumpere gaze direct din Rusia la sfîrșitul anului 2015. Drept motiv a servit anexarea Crimeii la Rusia în 2014, precum și evenimentele din Donbass.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load