Ucraina renunță la CSI

Ucraina renunță la CSI

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a anunțat că a dat ordin Guvernului de la Kiev să înceapă procedura ieșire oficială a Ucrainei din Comunitatea Statelor Independente.

Anunţul privind renunţarea la CSI a fost făcută joi, 12 aprilie în cadrul Forumului de Securitate de la Kiev.


„Plecând de la faptul că Ucraina nu a fost niciodată și nu este acum membru al CSI și refuzul acestei structuri de a condamna agresiunea Rusiei, aș dori să pregătim împreună cu guvernul propuneri pentru încetarea oficială a participării noastre la organele statutare ale CSI, precum și și închiderea definitivă a reprezentării ucrainene la instituțiile relevante din Minsk”, a declarat Poroșenko.


Președintele ucrainean consideră, de asemenea, că este necesar să se efectueze un inventar al întregului cadru legislativ și legal elaborat de Ucraina în cadrul CSI, în vederea respectării intereselor naționale ale statului.


Poroșenko a cerut de asemenea partenerilor străini să revizuiască obligațiile contractuale cu Rusia privind „zonele sensibile de cooperare”.


Ucraina a avut o relație dificilă cu CSI încă de la crearea acestei organizații, după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991. Totuși, în timpul mandatului președintelui Viktor Ianukovici, relațiile Kievului cu CSI s-au consolidat.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load