Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Ucraina poate introduce un examen obligatoriu pentru cetățenie

11 iul. 17:30   Război în Ucraina
1730

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, l-a instruit pe prim-ministrul Denys Shmyhal să ia în considerare introducerea unui examen obligatoriu pentru obținerea cetățeniei ucrainene.

El a dat un astfel de ordin ca răspuns la o petiție de introducere a unui examen obligatoriu pentru obținerea cetățeniei ucrainene.

Potrivit RBC-Ucraina, președintele Ucrainei a menționat că problema introducerii unui examen obligatoriu pentru dobîndirea cetățeniei ucrainene va necesita reglementare legislativă.

Conform Constituției și Legii „Cu privire la Cabinetul de Miniștri al Ucrainei”, guvernul asigură punerea în aplicare a unei politici în domeniile educației și științei, dezvoltarea și funcționarea cuprinzătoare a limbii de stat în toate sferele vieții publice pe întreg teritoriul Ucrainei, implementarea politicii legale de stat și reglementează procesele de migrație.

„M-am adresat prim-ministrului D. Shmyhal cu o solicitare de a rezolva în mod cuprinzător problema ridicată în petiția electronică”, a spus Vladimir Zelenski.


De menționat că petiția a fost depusă pe 23 mai anul curent. Inițiatorul său Vitaliy Kapustean îi cere șefului statului ucrainean să introducă un examen obligatoriu pentru obținerea cetățeniei ucrainene.

Autorul a afirmat că, pe lîngă un set de documente, candidații trebuie să-și arate respectul și interesul real pentru dobîndirea cetățeniei ucrainene.
În același timp, consideră că examenul ar trebui să includă teste în limba ucraineană, istoria Ucrainei, un test de cunoaștere a Constituției. De asemenea, autorul sugerează studierea imnului național.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав