AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 396
Transnistria stiri: 886
Criza energetică stiri: 711

Ucraina ordonă blocarea mai multor site-uri de ştiri ruseşti

23 aug. 2021,, 16:00   Război în Ucraina
2129 7

Ucraina a ordonat blocarea mai multor site-uri de ştiri ruseşti, inclusiv al cotidianului economic Vedomosti, în cadrul unei noi serii de sancţiuni împotriva ţării vecine, provocînd luni proteste în Rusia, relatează France Presse.

Preşedintele Volodimir Zelenski a impus aceste sancţiuni prin decret publicat duminică, validînd o decizie în acest sens a Consiliului Naţional de Securitate.

Noile sancţiuni vizează o duzină de grupuri ruseşti dintre care editorul Vedomosti, mult timp un titlu de referinţă în Rusia înainte de a fi preluat de fideli ai Kremlinului, şi cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ.

Nicio explicaţie nu a fost oferită cu privire la alegerea companiilor vizate de aceste măsuri, care afectează de asemenea mai multe site-uri legate de separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Şeful Uniunii jurnaliştilor ruşi Vladimir Soloviov, citat de agenţia RIA Novosti, a denunţat luni această decizie ca o violare a libertăţii de exprimare şi "epurare" a mass-media ruse în Ucraina.


Redactorul şef al Moskovski Komsomoleţ Pavel Gusev a indicat la rîndul său că aceste sancţiuni nu vor avea "niciun" impact asupra funcţionării cotidianului său, potrivit presei ruse.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia sînt la cel mai scăzut nivel de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova în 2014, urmată de declanşarea unui război cu separatiştii proruşi.

Cele două ţări au impus de atunci multe sancţiuni reciproce. O ultimă serie de sancţiuni ruse introduse vineri îl vizează în special pe şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba şi secretarul Consiliului naţional de Securitate Oleksi Danilov.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав