X 
Criza energetică stiri: 1710
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Ucraina oprește traficul aerian cu Belarus începînd cu 26 mai

25 mai. 2021,, 12:00   Război în Ucraina
2340 2

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a interzis zborurile în spațiul aerian al Belarusului. Această decizie a fost luată după incidentul cu avionul Ryanair.

Decizia corespunzătoare a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a Guvernului, a declarat premierul Denis Shmygal.

"Din 26 mai, ora 00:00, Ucraina oprește traficul aerian cu Belarus. În cadrul ședințe extraordinare, guvernul a ordonat Ministerului Infrastructurii, serviciului de Stat al Aviației și Întreprinderii de stat "Ukraerorukh" să ia măsurile necesare în acest sens", a spus premierul.

De asemenea, companiilor aeriene și avioanelor ucrainene li se va interzice să zboare în spațiul aerian al Belarusului. În plus, guvernul a instruit serviciul de frontieră să oprească înregistrarea pasagerilor care călătoresc din sau în Belarus, la punctele vamale ale aeroporturilor, relatează rbc.ua.

"Situația cu privire la aterizarea forțată a avionului Ryanair la Minsk este o încălcare a Convenției privind aviația civilă internațională. Decizia guvernului nostru vizează asigurarea siguranței zborurilor și pasagerilor", a explicat Shmygal.


Anterior, biroul președintelui Ucrainei a declarat că, înainte de a lua decizia de a opri zborurile peste Belarus, este necesar de a organiza consultări la diferite niveluri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий