COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ucraina își recheamă ambasadorul din Belarus

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei și-a rechemat ambasadorul, Igor Kizim, din Minsk pentru consultări în perspectivele relațiilor cu Belarus, a anunțat ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitri Kuleba.

"Am decis să rechemăm ambasadorul Ucrainei în Belarus, Igor Kizima, pentru a ne consulta la Kiev pe subiectul aprecierilor perspectivelor relațiilor belaruso-ucrainene, în contextul noilor realități, pentru a lua un complex de decizii care vor ține cont de tot complexul de factori. Apelăm pentru prima dată în istorie la o astfel de măsură în raport cu Belarus și o facem exclusiv pentru că acțiunile autorităților de la Minsk sînt inacceptabile", a declarat Kuleba, al cărui mesaj este publicat pe site-ul oficial al diplomației ucrainene.

Tot astăzi, președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a convocat o ședință cu reprezentanții structurilor de forță pentru a discuta despre situația creată în Republica Belarus.

În cadrul reuniunii a fost analizată atît situația din Belarus, cît și factorii externi, care ar putea influența procesele postelectorale în această țară. În același timp, au fost examinate cîteva scenarii ale evoluției situației din republică.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load