X 
Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 929

Ucraina insistă să obțină statutul de candidat la UE în iunie

23 mai. 19:15   Război în Ucraina
1593

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a numit termenele posibile pentru acordarea țării sale a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană (UE), transmite RIA Novosti.

„Insistăm asupra acordării Ucrainei a statutului de candidat la aderarea la UE în iunie. Acum, Ucraina este singurul loc din Europa unde oamenii apără valorile europene cu prețul propriilor vieți”, a spus Nikolenko.

El a menționat că obținerea statutului de candidat de către Ucraina „ar fi un semnal important pentru ucraineni că Europa apreciază și respectă eforturile lor”.

Nikolenko a recunoscut că statutul de candidat nu înseamnă intrarea imediată în Uniunea Europeană. În același timp, el și-a exprimat speranța că Ucraina va trece mai repede calea către UE dacă Franța și alte țări își vor demonstra calitatea de lider.

La începutul lunii mai, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că procesul de aderare a Ucrainei la UE ar putea dura cîteva decenii. El a sugerat să se discute ideea creării unei noi comunități politice, la care Ucraina s-ar putea alătura.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав