COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

Ucraina are "întrebări" cu privire la declarația SUA și a Germaniei

22 iul. 13:45   În lume
1444 5

Kyiv are "multe întrebări" față de declarația comună a Statelor Unite și Germaniei cu privire la construcția conductei rusești de gaze "Nord Stream-2". Despre acest lucru a anunțat joi, 22 iulie, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, relatează TASS.

"În prezent, avem multe întrebări față de modul în care acordul americano-german poate reduce riscurile de securitate pentru Ucraina și țările Europei Centrale cu privire la lansarea Nord Stream-2", a declarat Ministrul ucrainean de Externe a în cadrul unui briefing comun cu omologul său maghiar, Peter Szijjarto.

El a subliniat că Kyivul intenționează să "vorbească cu SUA și Germania pe această temă". În plus, autoritățile ucrainene vor studia cu atenție partea economică a Acordului dintre Washington și Berlin, a adăugat Kuleba.

Pe 21 iulie, Statele Unite au anunțat detaliile acordului cu Germania privind Nord Stream-2. Washingtonul a promis să nu împiedice finalizarea construcției conductei de gaz în apele teritoriale ale Germaniei. La rîndul său, Berlinul s-a angajat să prelungească actualul contract pentru tranzitul gazelor rusești pe teritoriul Ucrainei. Dacă Moscova va refuză să semneze un acord corespunzător cu Kyivul și va folosi obiectul pentru presiune politică, împotriva ei vor fi impuse sancțiuni.

Kyivul a criticat acordul și a declarat că așa și nu a primit garanții de securitate energetică din partea președintelui american Joe Biden și a cancelarului german Angela Merkel.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽