COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6897
Coronavirus stiri: 7664

Ucraina antrenată în exerciții militare împreună cu SUA și NATO

21 sep. 09:45   În lume
986 5

Ucraina desfășoară exerciții militare împreună cu forțe SUA și NATO. Ucraina, împreună cu forțe NATO și SUA desfășoară exerciții militare într-o perioadă în care ţările vecine – Rusia şi Belarus – au desfăşurat la rîndul lor exerciţii care au alarmat Occidentul, transmite Noi.md cu referire la safenews.md.

Kievul caută de mult timp o integrare mai strînsă cu forţele armate occidentale în speranţa de a se alătura într-o zi NATO.

Conform Ministerului Apărării ucrainean, circa 4.000 de militari ucraineni şi alţi 2.000 străini participă la exercițiile „RAPID TRIDENT – 2021”, programate să dureze pînă la 1 octombrie. Ihor Palahniuc, general-maior și comandant al pregătirii forțelor terestre ucrainene, a declarat că ucrainenii „îşi vor concentra toate cunoştinţele, toate eforturile pentru a arăta ţărilor agresoare că nu au nicio şansă”.

La aplicații participă și o unitate a Gărzii Naţionale din Washington, desfăşurată în Ucraina din aprilie în cadrul unei forţe multinaţionale de instruire. În total, trupe din 12 ţări iau parte la aceste exerciţii cu scopul de a „îmbunătăţi interoperabilitatea cu ţările aliate şi partenere” şi a-şi demonstra nivelul de pregătire.

Aceste exerciții intervin după uriașele manevre organizate de Moscova în apropierea frontierelor NATO şi UE cu Rusia şi Belarus în ultimele săptămîni, la care, potrivit Rusiei, au participat circa 200.000 de militari.


În iunie, Ucraina, SUA şi alte state aliate au organizat un exerciţiu naval, Sea Breeze, în Marea Neagră şi în sudul Ucrainei, în pofida apelurilor Rusiei de a-l anula.

În iulie, Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania au desfăşurat un alt exerciţiu, cu participarea a peste 1.200 de soldaţi.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽