COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Ucraina a vorbit despre planul de salvare a țării în timpul iernii

5 oct. 2021,, 07:39   În lume
2239 7

Pentru a depăși deficitul de gaze în timpul iernii, compania Naftogaz din Ucraina va primi 48 de miliarde de grivne ($1,8 miliarde de euro) de la operatorul sistemului de transport al gazelor (GTS) din țară pentru achiziționarea de combustibil. Un astfel de plan de salvare a țării în timpul iernii a fost dezvăluit de publicația "Экономическая правда", relatează RIA Novosti.

Potrivit publicației, una dintre provocările noului consiliu al companiei a devenit depășirea sezonului de încălzire în condițiile unui deficit de patru miliarde de metri cubi de gaz. Deci, în loc de cele 19 miliarde necesare de metri cubi de gaz, Ucraina are doar 15 mlrd.

De asemenea, se menționează faptul că, la prețurile spot actuale la gaze, achiziționarea unui astfel de volum va costa Ucraina mai mult de 120 de miliarde de grivne (aproximativ 4,5 miliarde de dolari). "Dar chiar dacă cotațiile vor scădea de mai multe ori, Naftogaz va avea nevoie de zeci de miliarde de hrivne pentru cele patru miliarde de metri cubi care lipsesc", subliniază publicația.

Soluția problemei a fost decretul Guvernului Ucrainei, potrivit căruia operatorul sistemului de transport al gazelor din țară va oferi Naftogaz compensații pentru pierderea controlului asupra GTS în timpul separării efectuate anul trecut.
Valoarea totală a compensației se poate ridica la 51 miliarde grivne, din care 48 miliarde vor fi plătite de către operatorul GTS din Ucraina.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X