AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 42
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 725

Ucraina a salutat demisia comandantului șef al marinei germane după cuvintele lui despre Crimeea

23 ian. 16:30   Război în Ucraina
2542

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a salutat demisia comandantului Forțelor Navale (Marina) ale Germaniei, Kay-Achim Heino Schönbach, după declarațiile sale precum că Crimeea nu se va întoarce în componența Ucrainei. El a vorbit despre acest lucru într-un interviu pentru ziarul german Welt.

„Salutăm faptul că Schönbach a demisionat”, a spus Melnik. Potrivit acestuia, declarația lui Schönbach „a cufundat întregul public ucrainean într-un șoc profund”, relatează Noi.md cu referire la lenta.ru.

El a subliniat că situația creată „pune sub semnul întrebării autoritatea internațională și credibilitatea Germaniei, și nu numai din punct de vedere ucrainean”.

Anterior, comandantul șef al Marinei germane Kay-Achim Schönbach a confirmat că își dă demisia după declarații despre imposibilitatea revenirii Crimeii în componența Ucrainei. Schönbach a spus că a depus cererea de demisie, iar secretarul apărării Christine Lambrecht a aprobat-o.

Pe 22 ianuarie, viceamiralul german Kay-Ahim Schönbach a declarat în timpul unei conferințe organizate de Institutul Indian de Studii pentru Apărare că


Crimeea „niciodată nu va reveni” în componența Ucrainei.

Ministerul german al Apărării a declarat că nu este de acord cu poziția lui Schönbach cu privire la apartenența peninsulei. „Aceste declarații, în ceea ce privește conținutul și formularea lor, nu corespund în nici un fel cu poziția Ministerului”, a spus el.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав