X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Ucraina a pus în funcțiune toate unitățile energetice nucleare controlate de ea

13 dec. 2022,, 13:45   Război în Ucraina
1627 0

La sistemul energetic ucrainean, care a fost scos din funcțiune după atacul masiv cu rachete pe 23 noiembrie, a fost conectată o unitate elnergetică a unei centrale nucleare.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Energiei.

Se menționează faptul că pe 13 decembrie, la ora 1:09, după efectuarea lucrărilor de reparație, la rețeaua electrică a fost conectată o altă (a noua) unitate cu o capacitate de 1000 MW a Energoatom, dezactivată pe 23 noiembrie ca urmare a atacurilor cu rachete.

"Acesta este un nou pas spre stabilitatea sistemului energetic. Toate cele 9 unități de putere ale centralelor nucleare autohtone, care se află pe teritoriul controlat de Ucraina, funcționează pentru a satisface nevoile populației și ale economiei țării", a declarat ministrul Energiei din Ucraina, Herman Galușcenko.

După cum a menționat RBC-Ucraina, în același timp, deocamdată este blocată conectarea unităților electrice ale centralei nucleare Zaporojie, care nu este controlată de autorități, care continuă să consume mai mult de 100 MW de energie electrică pentru propriile nevoi din sistemul energetic ucrainean.

Anterior, premierul Denis Shmygal a anunțat că în Ucraina au fost avariate toate centralele termice și hidroelectrice, au fost avariate 40% din instalațiile rețelei de înaltă tensiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?