X 

Ucraina a invitat China să se alăture formulei ucrainene pentru pace

21 mar. 23:15   Război în Ucraina
1545 0

Reprezentanții Ucrainei au transmis Chinei, atît public, cît și pe canale diplomatice, formula ucraineană pentru pace.

Ucraina așteaptă un dialog cu China.

Acest lucru a fost declarat de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, în timpul unei conferințe de presă comună cu premierul japonez Kishida Fumio, scrie RBC-Ucraina.

"Noi, public și prin canale diplomatice, am transmis Chinei formula noastră de pace și o invitație de a participa la această formulă. Vă invităm la dialog, așteptăm un răspuns", a spus Zelensky.

În același timp, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a spus că Beijingul nu a dat încă un răspuns despre conversația cu liderul chinez Xi Jinping.
Răspunzînd la întrebarea unui reporter despre un posibil apel telefonic cu Xi Jinping, Zelensky a spus că încă nu a primit niciun răspuns din partea Chinei.


„Nu există detalii, nu există încă nicio confirmare”, a spus președintele Ucrainei.

Reamintim că acum liderul chinez Xi Jinping se află într-o vizită la Moscova, dar presa a raportat că mai tîrziu l-ar putea suna prin telefon pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

La rîndul său, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a spus că China ar trebui să înceapă să înțeleagă Ucraina și să-l contacteze personal pe Zelenski.

Adăugăm că Zelenski însuși a spus la o conferință de presă mare că ar dori să discute personal cu liderul Chinei.

4
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий