COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6587

Ucraina a interzis importul de energie electrică din Rusia și Belarus pînă în octombrie

26 mai. 15:15   În lume
1564 4

Comisia Națională pentru reglementarea de stat în domeniul energiei și serviciilor comunale (NKREK) a Ucrainei, a interzis importul de energie electrică din Rusia și Belarus pînă la 1 octombrie, a declarat deputatul Radei Supreme din fracțiunea ”Solidaritate europeană”, Alexey Goncharenko.

"NKREK tocmai a interzis importul de energie electrică rusă și belarusă în Ucraina pînă la 1 octombrie 2021", a scris Goncharenko pe canalul său Telegram.

Anterior, ministrul Energiei din Ucraina, Gherman Galushchenko, a făcut un apel către Autoritatea de reglementare de a interzice importul de energie electrică din Rusia și Belarus.

Comisia Națională pentru reglementarea de stat în domeniul energiei și serviciilor comunale, de la 1 ianuarie 2021, a anulat norma care i-a dat dreptul de a anula licitațiile de distribuție a secțiunilor internaționale în particular importul-exportul de energie electrică cu țări care nu sînt membre ale Comunității Energetice. Acest lucru a permis comercianților să importe energie electrică din Rusia și Belarus. Ucraina a reluat importul de energie electrică din Belarus la 3 ianuarie, iar din Rusia la 1 februarie.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽