Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1148

Ucraina a încetat să mai pompeze petrol rusesc în Europa

9 aug. 15:45   Război în Ucraina
2519 0

Compania de stat ucraineană Ukrtransnafta a oprit pomparea petrolului prin ramura de sud a conductei petroliere Druzhba, prin care materiile prime sînt livrate în Ungaria, Cehia și Slovacia, transmite RIA Novosti cu referire la o sursă.

Compania a încetat să mai pompeze petrol rusesc în Europa în dimineața zilei de 4 august. Transneft a confirmat agenției că tranzitul a fost oprit, deoarece partea rusă nu a putut efectua o plată pentru acesta în condițiile sancțiunilor UE. Totodată, tranzitul prin Belarus în direcția Polonia și Germania continuă, a declarat purtătorul de cuvînt, consilier al președintelui Transneft, Igor Demin.

El a explicat că compania ucraineană operează pe bază de plată anticipată 100%. „Dar la efectuarea unei plăți pentru tranzit pe teritoriul Ucrainei, fondurile au fost returnate în contul PJSC Transneft. Gazprombank, care deservește plăți, ne-a notificat că plata a fost returnată în legătură cu reglementările UE, adică al șaptelea pachet de sancțiuni”, a spus Demin.

Compania a informat Ministerul Energiei al Rusiei, precum și expeditorii ruși, că banii nu trec și plata nu poate fi efectuată.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав