TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ucraina a ieșit din mai multe acorduri ale CSI

Ucraina a ieșit din acordurile semnate în cadrul CSI cu privire la aviația civilă și utilizarea spațiului aerian.

Un decret corespunzător a fost semnat de președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, se anunță pe site-ului său oficial.

"Președintele Volodymyr Zelensky a semnat Decretul nr. 70/2021 "Cu privire la retragerea Ucrainei din tratatele internaționale încheiate în cadrul Comunității Statelor Independente", se menționează în comunicat. Totodată, se precizează că Ucraina iese din Acordul privind aviația civilă și utilizarea spațiului aerian, semnat la 25 decembrie 1991, și din Acordul privind utilizarea spațiului aerian din 15 mai 1992.

După cum scrie tass.ru, în decretul său, președintele Ucrainei a dispus Ministerului Afacerilor Externe să informeze Consiliul Interstatal pentru aviație și utilizarea spațiului aerian privind ieșirea Ucrainei din Acordul privind aviația civilă și utilizarea spațiului aerian.

După lovitura de stat din Ucraina, în februarie 2014, noua conducere a țării a declarat că începe procesul de întrerupere a contractelor în cadrul CSI. În luna mai 2018, Ucraina a încetat să participe la activitatea organelor statutare ale comunității, reprezentanța sa în organele statutare ale CSI a fost închisă. În același an, Kyivul a început procesul de ieșire din acordurile de cooperare în cadrul CSI. În special, țara și-a încetat participarea la acorduri de cooperare în domeniul activității economice externe, la crearea Consiliului conducătorilor subdiviziunilor de informații financiare, la schimbul interstatal de informații economice, la asigurarea păstrării secretelor interstatale în domeniul protecției juridice a invențiilor. În februarie, Ucraina a ieșit din acordurile CSI privind coordonarea relațiilor interstatale în domeniul comunicațiilor poștale și electrice.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load