X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Ucraina a declarat că nu-și dorește escaladarea situației în Donbass

7 apr. 2021,, 13:00   Război în Ucraina
2005 1

Secretarul Consiliului Securității și Apărării Naționale (NSDC) al Ucrainei, Oleksiy Danilov, într-un interviu acordat publicației LB.ua a declarat că Kievul nu-și dorește escaladarea situației în Donbas și că țara nu intenționează să efectueze provocări împotriva Rusiei.

Potrivit lui, acum autoritățile republicii observă "o anumită intensificare" a operațiunilor militare în regiune, dar acest lucru nu înseamnă că o situație tensionată a existat acolo doar în ultimele săptămîni. "Rușii nu și-au scos niciodată trupele de acolo. De îndată ce au început operațiunile militare, acestea se află acolo mereu în număr mare", crede Danilov.

El a adăugat că președintele ucrainean Volodymyr Zelensky nu încearcă să rezolve conflictul teritorial prin mijloace militare, deoarece "apreciază viața fiecărui soldat" și dorește ca conflictul să se încheie cît mai curând posibil. "Din partea noastră, situația este destul de simplă: viața omului este cea mai mare valoare, pe care Volodymyr Alexandrovici o apreciază", a adăugat secretarul NSDC.

Anterior, Zelensky a numit aderarea republicii la NATO singura cale a Kyivului de a pune capăt războiului din Donbass. El a cerut țărilor Alianței Nord-Atlantice să sporească prezența forțelor armate în regiunea Mării Negre, explicînd că acesta va fi un "factor puternic" de descurajare a Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий