X 

Ucraina a anunțat planuri de a primi nave puternice din Occident

3 iul. 06:30   Război în Ucraina
2549 1

Ucraina se așteaptă să primească nave de război puternice de la partenerii occidentali. Viceamiralul Alexei Neijpapa, comandantul Forțelor Maritime a țării, a anunțat astfel de planuri, transmite RIA Novosti.

Militarul a explicat că, în calitate de comandant, așteaptă multe de la partenerii occidentali și ar dori să aibă la dispoziție nave mai moderne. Neijpapa a remarcat că va dura mult timp pentru a construi nave noi. „În același timp, există planuri de a primi unele nave care au putere și potențial și sînt capabile să servească în forțele navale încă 10-15 ani la un nivel tehnic înalt”, a conchis el.

Comandantul Marinei crede că, după ce va primi navele, Ucraina va avea șansa să devină un stat maritim, și nu un stat pe mare. Neijpapa speră, de asemenea, că Occidentul va ajuta la furnizarea de platforme de nave, construirea unui corp maritim, precum și completarea echipamentelor.

Armata are nevoie de avioane și elicoptere de atac necesare pentru a sprijini acțiunile Corpului Marin. „Adică flota noastră este diversă și trebuie să se dezvolte în toate direcțiile”, a explicat el.

6
6
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?