COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ucraina a anulat o decizie prin care acorda americanilor drepturi de extragere a gazelor din mare

Ucraina a anulat o decizie prin care acorda americanilor drepturi de extragere a gazelor din mare

Investitori occidentali, în mare parte americani, erau pregătiţi să pompeze cel puţin 200 de milioane de dolari în rezervele neexploatate de gaze ucrainene din Marea Neagră, dar pe 11 septembrie, noul ministru ucrainean al Energiei a inversat o decizie de acordare a drepturilor de exploatare, scrie Kyiv Post.

Pe 26 iulie, compania americană Trident a fost desemnată cîştigătoare pentru exploatarea, extragerea şi producţia de gaze naturale din platoul maritim ucrainean din apropiere de România.

Însă victoria a fost de scurtă durată. Pe 11 septembrie, noul ministru ucrainean al Energiei, Oleksiy Orzhel a anulat decizia, spunînd că Angajamentele privind împărţirea producţiei nu au fost respectate şiva avea loc o nouă licitaţie .


„Am anulat decizia”, a spus ministrul despre rezultatul licitaţiei, care a fost criticată pentru că s-a defăşurat prea repede şi nu a fost suficient de competitivă.

Compania Trident are sediul în New York şi are o ramură şi în Ucraina. Compania este condusă de fostul parlamentar rus, actual om de afaceri ucrainean, Ilia Ponomarev. El s-a mutat în Kiev în 2014, după ce a devenit singurul politician rus care s-a opus public anexării Crimeei şi a primit cetăţenie ucraineană în mai 2019.

Trident Acquisitions făcuse şi un parteneriat cu firma românească GSP Offshore, precum şi cu cea irlandeză San Leon Energy.

Trident a bătut alte trei companii pentru a obţine drepturile de exploatare, printre care şi Ukrnaftoburinnya, un mare producător de gaze din Ucraina, ai cărei beneficiari sunt Igor Kolomoiski şi Pavel Fuchs.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load