COVID-19 în MOLDOVA

Twitter a șters un mesaj de-al lui Trump, pentru încălcarea drepturilor de autor

Twitter a șters un mesaj de-al lui Trump, pentru încălcarea drepturilor de autor

Twitter a șters un mesaj postat de preşedintele american Donald Trump sîmbătă, invocînd o reclamaţie privind drepturile de autor, scrie Mediafax, care preia Reuters.

Postarea, care includea o melodie a grupului Linkin Park, a dispărut din feed-ul preşedintelui, cu notificarea: „Acest material media a fost dezactivat ca răspuns la un raport al proprietarului drepturilor de autor”.

Donald Trump a preluat tweet-ul de la directorul de socializare al Casei Albe, Dan Scavino, după ce a primit un aviz privind drepturile de copyright din partea Machine Shop Entertainment, compania de management deţinută de Linkin Park. Casa Albă nu a comentat.


Twitter a început să elimine tweet-urile lui Trump din luna mai, în repetate rînduri, invocînd plîngeri privind drepturile de autor sau încălcări ale unei politici împotriva ameninţărilor cu violenţa.

Twitter a eliminat o postare din 30 iunie a președintelui, care includea o fotografie cu Donald Trump, ca urmare a plîngerii unui fotograf New York Times care a făcut imaginea.

De asemenea, compania a postat o avertizare pe un tweet al preşedintelui, la sfîrşitul lunii mai, spunînd că acesta încălcă regulile privind „glorificarea violenţei” atunci cînd a susţinut că autorităţile din Minneapolis vor răspunde cu duritate protestelor legate de moartea lui George Floyd.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load