X 

Tusk îl acuză pe Trump că răspîndeşte "ştiri false"

16 iul. 2018,, 10:00   Război în Ucraina
2268 0

Preşedintele Donald Trump a afirmat că Uniunea Europeană se numără printre "adversarii" Statelor Unite la capitolul relaţii comerciale, replica preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, fiind că liderul de la Casa Albă răspîndeşte "ştiri false"

Întrebat, într-un interviu acordat CBS News, care sînt cei mai mari adversari la nivel mondial, Donald Trump a răspuns: "Ei bine, cred că avem mulţi adversari. Eu cred că Uniunea Europeană este un adversar, mă refer la ce ne fac în materie de comerţ. Acum, nu v-aţi gîndi la Uniunea Europeană, dar este un adversar. Rusia este un adversar din anumite puncte de vedere. China este adversar din punct de vedere economic, categoric este adversar. Dar acest lucru nu înseamnă că sînt răi. Nu înseamnă nimic. Înseamnă că sînt competitivi".

"Îi respect pe liderii acestor ţări. Dar, din punct de vedere comercial, profită de pe urma noastră, iar multe dintre aceste ţări sînt în NATO şi nu îşi achită contribuţiile", a spus Donald Trump în interviul acordat din staţiunea Turnberry (Scoţia), în care a jucat golf sîmbătă şi duminică, înainte de întîlnirea pe care o va avea luni, în Finlanda, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a replicat dur la afirmaţiile lui Donald Trump.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?