Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Turnul din Shenzhen care s-a clătinat de mai multe ori a fost închis

21 mai. 2021,, 22:00   Război în Ucraina
1825

SEG Plaza, un zgîrie-nori din oraşul chinez Shenzhen, care s-a clătinat de cel puţin trei ori pe parcursul acestei săptămîni, a fost închis pe termen nedefinit, relatează vineri EFE.

Ziarul local The Paper a informat că autorităţile au decis închiderea clădirii pînă la elucidarea motivului trepidaţiilor, dar şi în scopul minimizării riscurilor.

SEG Plaza a vibrat de trei ori în zilele de 18 şi 20 mai, incidente care au dus la evacuarea turnului, însă unele persoane care lucrează în clădire au simţit cum turnul se clatină şi în data de 13 mai, crezînd că este vorba de un cutremur.

Nicio activitate seismică nu a fost înregistrată în această zonă.

Potrivit publicaţiei menţionate, cercetările efectuate au demonstrat că această clădire de peste 300 de metri înălţime nu este dotată cu amortizoare împotriva vibraţiilor, cum se obişnuieşte la construcţiile de acest tip.


Clădirea SEG Plaza, a cărei construcţie a fost finalizată în anul 2000, este una dintre cele mai emblematice din Shenzhen (sud), o metropolă imensă în apropiere de Hong Kong. Imobilul, care domină de la înălţimea celor 291 de metri cartierul de afaceri al oraşului, adăposteşte, pe mai multe etaje, o imensă piaţă de piese şi de produse electronice.

Turnul este plasat într-un cartier din centrul Shenzhen, cunoscut în special pentru artera sa pietonală amplă, mărginită de magazine şi centre comerciale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав