COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Turiștii străini care vizitează Japonia vor primi bani de la autorități

Turiștii străini care vizitează Japonia vor primi bani de la autorități

Turismul în Japonia a încasat o lovitură extrem de dură din cauza pandemiei. După ce a adus flagelul sub control, Guvernul de la Tokyo încearcă să atragă din nou cetăţenii străini printr-un plan curajos.

Numărul turiştilor care vizitează Japonia a scăzut dramatic, iar Guvernul este pregătit să ia o măsură radicală pentru a reporni industria turismului.

Japonia a anunţat că în luna aprilie a fost vizitată de doar 2.900 de turişti, o scădere impresionantă cu 99,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cînd s-au înregistrat peste 2,9 milioane de turişti. Acum, pentru că focarul de coronavirus a fost adus sub control, Guvernul japonez încearcă să stimuleze turismul, luînd în calcul subvenţionarea cu pînă la jumătate a cheltuielilor vizitatorilor pasionaţi de cultura şi tradiţia din această ţară.

Comisarul Agenției de Turism din Japonia, Hiroshi Tabata, a declarat, miercurea trecută, că detaliile acestui program încă sînt analizate. Una dintre propuneri este aceea ca statul să plătească jumătate din costul zborului unui turist.


În acest moment, Japonia are graniţele închise pentru cetăţenii din peste 100 de ţări, inclusiv Statele Unite, China, Coreea de Sud şi majoritatea ţărilor europene, Romînia fiind şi ea pe lista interdicţiilor. Pe teritoriul Japoniei s-au înregistrat peste 16.500 de cazuri de coronavirus şi mai mult de 800 de decese.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load