Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Turcia va furniza Ucrainei centrale electrice plutitoare. Acestea ar putea fi amplasate în Moldova

26 ian. 14:30   Război în Ucraina
2219 1

Compania turcă Karpowership a semnat un memorandum privind intenția de a instala în Ucraina centrale electrice plutitoare cu o capacitate de 500 MW.

Despre acest lucru a anunțat RBC-Ucraina cu referire la Anadolu.

Potrivit companiei, centralele electrice vor putea satisface nevoile de energie electrică pentru 1 milion de gospodării.

Se planifică amplasarea centralelor electrice plutitoare în porturile Moldovei și României, iar furnizarea energiei electrice către rețelele ucrainene să treacă prin aceste țări. Acum se pregătește desfășurarea negocierilor cu aceste țări cu privire la punerea în aplicare a prezentei decizii.

Este de așteptat ca centralele termice cu o capacitate de 500 megawați să înceapă să furnizeze prompt energie electrică în rețeaua de distribuție a Ucrainei.


"Centralele electrice plutitoare oferă soluții rapide, sigure și flexibile la problemele privind energia electrică și sîntem gata să sprijinim Ucraina în acest sens cît mai curând posibil", a declarat Zeynep Harezi, reprezentant al Karpowership.

Anterior, s-a anunțat că compania turcă Karpowership, care deține o flotă de barje energetice, a negociat să trimită centrale termice plutitoare în Ucraina pentru furnizarea de energie electrică.

De asemenea, s-a anunțat că și compania germană Siemens s-a adresat Guvernului Ucrainei cu propunerea de a-și plasa centralele plutitoare în apele regiunilor Odessa, Nikolaev, Izmail.

3
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий