Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Turcia se așteaptă la o agravare a situației din Ucraina

6 ian. 14:45   Război în Ucraina
2797 1

Reprezentantul oficial al președintelui turc, Ibrahim Kalin, anticipează o escaladare a conflictului din Ucraina, în următoarele luni.

Oficialul turc și-a împărtășit părerea pe Twitter.

„Conflictul ruso-ucrainean pare să se intensifice în lunile următoare. Aceasta înseamnă mai multă moarte, distrugere și o criză profundă pe termen lung”, a prezis el.

În același timp, Kalin a subliniat că Ankara își va continua eforturile de reluare a negocierilor dintre Moscova și Kiev, de la încetarea focului la schimbul de prizonieri, de la aprovizionarea cu cereale la securitatea nucleară.

Pe 5 ianuarie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avut o conversație telefonică cu omologul său ucrainean Vladimir Zelenski. Liderul turc ia oferit încă o dată lui Zelenski medierea în rezolvarea situației.


În aceeași zi, Erdogan a purtat discuții cu președintele rus Vladimir Putin. Erdogan i-a amintit lui Putin de rezultatele pozitive ale inițiativelor de promovare a dialogului în jurul conflictului ucrainean, care s-au manifestat în acordul cerealier și schimbul de prizonieri de război.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?